Праз

Праз

Праз е растение кое припаѓа, заедно со кромид и лук, на родот Allium, моментално поставена во семејството Amaryllidaceae, подфамилија Alliaceae.Со нивната уникатна комбинација на флавоноиди и хранливи материи кои содржат сулфур, Allium зеленчук припаѓаат во вашата исхрана, на редовна основа. Има истражувачки докази за вклучување барем една порција на Allium зеленчук во вашиот оброк план секој ден. Ако сте изборот праз, направи вашите индивидуални дел 1/2 чаша или поголема, и обидете се да вклучуваат најмалку една чаша сецкани праз во вашиот рецепти.

Достапност

Јануари
Септември
Октомври
Ноември
Декември