Модар Патлиџан

Модар Патлиџан

Модриот патлиџан содржи многу малку калории и масти, но е богат со растворливи растителни влакна. Во 100 грама има само 24 калории, но приближно 9 проценти од дневните потреби за растителни влакна. Модриот патлиџан содржи солидни количини од повеќе есенцијални групи витамини од Б-комплексот, како што се: пантотенска киселина (витамин Б5), пиридоксин (витамин Б6), тиамин (витамин Б1) и ниацин (витамин Б3).

Достапност

Јуни
Јули
Август
Септември