Лута пиперка

Лута пиперка

Пиперката е една од оние важни билки, кои содржат многу значајни витамини: Ц, Б1, Б2 и провитаминот А (каротин) и важни органоминерални соединенија и органски киселини.

Достапност

Март
Април
Мај
Јуни