Зеленчук

Домати

Доматите се богат извор на минерали и витамини. Доматот содржи многу малку масти, калории и...

Зелка

Зелката е одличен извор на природениот антиоксидант, витаминот Ц. Така, 100 g сирова зелка содржи 60%...

Краставица

Краставицата е зеленчук кој можеби е на врвот на листата нискокалорични зеленчуци.Таа содржи најмногу...

Блага Пиперка

Пиперките не само што се многу вкусни, туку претставуваат и права ризница на корисни и здрави состојки...

Лута Пиперка

Пиперката е една од оние важни билки, кои содржат многу значајни витамини: Ц, Б1, Б2 и провитаминот А...

Црвен Пипер

Црвената пиперка содржи солидно количество на витамин Ц. Во 100 грама свежи исечкани црвени пиперки...

Компир

Компирот содржи околу 60 различни фитосоидиненија и низа важни минирели како калциум, фосвор...

Кромид

Кромидот е многу здрав зеленчук. Луковицата од кромидот содржи вредни лековити материи и може да се...

Модар Патлиџан

Модриот патлиџан содржи многу малку калории и масти, но е богат со растворливи растителни влакна. Во...

Корнишон

Корнишони се богати со хранливи материи, вклучувајќи витамин А, железо, калиум, витамин К, калциум и...

Морков

Морковот е еден од најздравите видови на зеленчук, бидејќи содржи многу корисни и лековити состојки...

Праз

Праз е растение кое припаѓа, заедно со кромид и лук, на родот Allium, моментално поставена во семејството...