Праска

Праска

Свежата праска е многу добар извор на антиоксидантски витамин Ц. Храна која е богата со витамин Ц помага на телото во градбата на имунолошкиот систем против инфектиции и болести. Освен Витамин Ц, праските се исто така добар извор на витамин А кој е клучен за видот.

Достапност

Јуни
Јули
Август
Септември