Портокал

Портокал

Портокалот најчесто се употребува за производство на сок..Ова овошје изобилува со витамин Ц, калиум, тијамин, фосфор Г, липонска киселина (витамин Б9) и витамин Б6. Портокалот има многу позитивни страни. Тој е многу добро средство за мрсна кожа, ја освежува и чисти кожата. Богат е со бета каротин, моќен антиоксидант што се грижи за нашите ќелии.

Достапност

Јануари
Фебруари
Март
Април
Мај
Јуни
Јули
Август
Септември
Октомври
Ноември
Декември