Мандарина

Мандарина

Сокот од мандарината содржи доста калиум, калциум, магнезиум, фосфор, железо, цинк и бакар, и изобилува со антиоксидативни фитохемикалии. Oваа овошје содржи витамини од Б групата, минералите калциум, магнезиум, цинк, па дури и 160 mg калиум, минерал кој е, покрај другото, заслужен и за правилната работа на срцето.

Достапност

Јануари
Фебруари
Март
Април
Септември
Октомври
Ноември
Декември