Лубеница

Лубеница

Лубеницата има исклучително висок процент на вода, па токму поради тоа идеална е за ублажување на жедта, особено во летните денови. Таа е извонреден извор на витамин Ц. Исто така добар извор е на витамин А, Б1 и Б6 и на минералите калиум и магнезиум. Една шоља лубеница осигурува 24% од дневните потреби за витаминот Ц и 11,1% од дневните потреби за витаминот А.

Достапност

Јуни
Јули
Август