Лимон

Лимон

Лимонот не содржи само витамин Ц, туку и други витамини (витамин Б, рибофлавин) и минерали како калиум, калциум, фосфор, магнезиум. Во составот на лимонот влегуваат и протеини и јаглехидрати. Кората на лимонот е многу корисна, затоа што е богата со витамин П и фитоцидни материи, кои ги уништуваат микробите.

Достапност

Јануари
Фебруари
Март
Април
Мај
Јуни
Јули
Август
Септември
Октомври
Ноември
Декември