Калинка

Калинка

Калинките имаат тркалезен, сферичен облик со тврда кора. Внатре во овошјето има многу црвени семчиња. Калинката има цитрсен вкус, многу е сочна и вкусна. Калинката е богата со антиоксиданси, витамините б1, б2, б2, б5, б6, б9, витамин ц, калциум, железо, магнезиум, фосфор, калиум, цинк.

Достапност

Октомври
Ноември