Кајсија

Кајсија

Хранливи материи во кајсии може да помогне во заштитата на срцето и очите, како и да обезбеди ефектите болест за борба против растителни влакна. Високата бета-каротин содржината на кајсии ги прави важни здравјето на срцето храна. Бета-каротин помага да се заштити ЛДЛ холестеролот од оксидација, што може да помогне во спречување на срцеви заболувања.

Достапност

Јуни
Јули
Август
Септември