Јапонско Јаболко

Јапонско Јаболко

Ниско на калории и масти. Тоа е исто така добар извор на растителни влакна, кој им помага варењето на храната богата со полифеноли -. Антиоксиданси. Овие состојки помагаат во превенција од рак. Тие имаат анти воспалителни капацитет и добро за имунитет. Витамин А, бета каротин, ликопен, лутеин и cryptoxanthin. Овие состојки се заштитат од штетните ефекти на слободните радикали кои се забрза стареење и извор на други здравствени проблеми. Присуството на Б-комплекс витамини, како фолна киселина, витамин Б-6, тиамин, итн. Овие витамини игра важна улога во ензимски процеси на метаболизмот.

Достапност

Јануари
Ноември
Декември