Диња

Диња

Дињата се јаде свежа, исечена на парчиња и е одлично освежување во летните месеци. Од витамини содржи многу каротин (2000 милиграми), витамини од групата Б и витамин Ц.Од минерали, дињата е богата со калиум (320 милиграми), фосфор, магнезиум, калциум, железо, цинк и бакар.

Достапност

Јуни
Јули
Август